Isztria Történeti és Tengerészeti Múzeuma

# Isztria Történeti és Tengerészeti Múzeuma

Istra

Pula

Pošalji svoj sadržaj

Megjegyzés vagy Upgrade this article, írj egy újat. A regisztráció nem szükséges

A PPMI rövidítése az Isztria Történeti és Tengerészeti Múzeumának. Ez egy regionális múzeum. A múzeum nyilvános kulturális és tudományos intézményként működik, múzeumi tevékenységeket végez a Horvát Köztársaság múzeumtörvénye alapján, és Isztria megye területén működik. Az Isztria Történeti és Tengerészeti Múzeuma a velencei erődben, azaz a régi Kaštel-ban található, amely a 17. századból származik. A kastélyt a Velencei Köztársaság hatóságai építették azzal a céllal, hogy megóvják vagyonukat Isztria déli részén.

Osztályok és gyűjtemények a múzeumban

A PPMI egy állami szektor, amelynek tevékenysége a jogszabályok által meghatározott. Egységes egységként működik, négy szervezeti egységgel, nevezetesen a Pula város Történeti Tanszékével, az Isztria Középkori Történelem Tanszékével, az Új Kor Isztriai Történeti Tanszékével, valamint a Haditengerészet és a Tengerészeti Építészet Tanszékével.

A múzeum több mint 50 000 múzeumi tárgyat büszkélkedhet, amelyeket feldolgoztak vagy dolgoznak fel. Ezek között vannak olyan tárgyak, amelyeket 18 múzeumi gyűjteménybe dokumentáltak, tároltak és besoroltak: numizmatikus gyűjtemény, levéltári gyűjtemény, film- és videógyűjtemény, fényképgyűjtemény, emlékezetgyűjtemény, érmek, oklevelek, pecsétek és címeresek, fegyvergyűjtemény és katonai felszerelések, plakátok és promóciós anyagok gyűjteménye, haditengerészeti és haditengerészeti gyűjtemény, emlékműgyűjtemény, külvárosi életgyűjtemény, nyomtatott gyűjtemény, zászlógyűjtemény, Feature gyűjtemény, kartográfiai gyűjtemény, hanglemez-gyűjtemény, városi életgyűjtemény, régi képeslap-gyűjtemény és még 10 , dokumentációs gyűjtemények.

Bár a múzeum gazdag és minden szempontból értékes, a gazdag gazdaságok megkülönböztethetők régi képeslapok, térképek, fegyverek, egyenruhák, katonai felszerelések és haditengerészet gyűjteményének különleges tárolásával.

A múzeum a kulturális javak gyűjtésével foglalkozik, a fejlett középkorból, azaz a 15. századtól a jelen időig terjedő időrendben. Az elemeket szakszerűen kezelik és tárolják, védik és tárolják a szükséges dokumentációval. Ezt követően ezeket a múzeumi tárgyakat közvetlen vagy közvetett módon bemutatják a nyilvánosságnak állandó vagy alkalmi kiállításokon keresztül, vagy a múzeumi anyag betekintésének közzététele révén, szakmai, tudományos és egyéb információs eszközök útján.

A múzeum ma 9 főt foglalkoztat, Graciano Kesac rendező vezetésével.

Érdekes tények, amelyek kiemelésre kerülnek

Szinte nyolc éve (2011 óta) a Múzeum kezeli a Zerostrasse alagutakat, és az osztrák víztartály helyreállításának befejezése után (2015) a Herman Potočnik Noordung látogatóközpontot is irányítja.

A Draguci Freskók Múzeuma 2016 óta működik a múzeum részeként.

oktatás

2009 vége óta az PPMI-ben működik az Oktatási és Pedagógiai Osztály, amelynek feladata a múzeum bemutatása és közelítése a különböző felhasználói csoportokhoz. A program a gyermekek és fiatalok oktatásával foglalkozik az iskoláskor előtti kortól a hallgatói körig, ami elősegíti az együttműködést az óvodákkal, iskolákkal, főiskolákkal és különféle egyéb szervezetekkel és oktatási intézményekkel. A múzeum arra törekszik, hogy a lehető legjobban bekapcsolódjon a Horvát Múzeum Társaság Pedagógiai Osztálya alatt szervezett különféle oktatási és pedagógiai tevékenységekbe.

Múzeumi Könyvtár

A PPMI Múzeumon belül van egy zárt típusú könyvtár, amely a múzeum hivatásos munkatársainak szól. Bizonyos helyzetekben értékes irodalmat kölcsönöznek vagy a hallgatók rendelkezésére bocsátják szemináriumi és diplomalevelek írása, valamint különféle profilú szakértők és tudósok számára. A nyári hónapokban különféle nyilvános kulturális és szórakoztató rendezvényeket, filmvetítéseket, színházi előadásokat és koncerteket tartanak a szabadban (a Múzeum átriumában).

Alapvető információk a múzeumról

A múzeum típusa: történelmi, regionális

Hatály: Megye

Alapítva: 1955

Alapító: Isztria megye

Rendező: Gracijano Kešac, a történelem főiskolai hallgatója

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala