Nemzeti parkok Dubrovnik közelében Horvátország

# Nemzeti parkok Dubrovnik közelében Horvátország

Južna dalmacija

Dubrovnik

Pošalji svoj sadržaj

Megjegyzés vagy Upgrade this article, írj egy újat. A regisztráció nem szükséges

Nem titok, hogy Dubrovnik gyöngyszeme és a Horvát Köztársaság legszebb városa, amely legismertebb a falairól és számos történelmi templomáról és erődéről, ezért több mint egymillió turista látogat meg évente. Például 2018-ban Dubrovnik több mint 1,2 millió vendéget látogatott meg.
Dubrovnik leghíresebb tevékenységei a falakon sétálnak, felfedezik az óvárost, meglátogatják a Srđ-hegyi felvonót, a közeli Lokrum-szigetet és a római kolostort, a Trónok játékát, ahol Dubrovnik híres strandjai, mint Sveti Jakov, Banje, Copacabana és Nemcsak Dubrovnik gyönyörű, környéke saját adutjával rendelkezik, és érdemes meglátogatni a helyet, ha Dubrovnik környékén található a Mljet Nemzeti Park.

Mljet Nemzeti Park DubrovnikbólMljet sziget a Dubrovniki szigetcsoport legnagyobb szigete, a sziget nyugati része a Mljet Nemzeti Park, Dubrovnik és Mljet között rendszeres hajó Nemzeti Speedway 9807-es Dubrovnik - Šipanska kikötő - Sobra (Mljet) - Polače (Mljet) - Korcula - Ubli ). További információ a http://www.gv-line.hr/raspored.php?linija=3 címen. A Mljet Nemzeti Parkot 1960. november 11-én hirdették ki, és felszíne a Mljet-sziget északnyugati részét és a tenger környékét fedi le.

Az NP Mljet az első intézményesített kísérlet arra, hogy megvédje az Adriai-tenger eredeti ökoszisztémáját.

A park felülete a Mljet-sziget nyugati harmadát fedi le. A park határai a Blackbird területről a sziget legmélyebb pontjára, a Cape Goli területére érkeznek. Néhány nemzeti park Polače (a fő turisztikai és turisztikai kikötő), Goveđari (a legrégebbi falu a Jezera), Soline (egy kis hely a Veliko jezero bejáratánál) és Priština (posta és nemzeti park) és Pomena (az egyetlen szálloda a szigeten) A tó valójában egy öböl, amely Solin a nyílt tengerhez kapcsolódik. Ezt a karsztmező beszivárgása okozza. A nagy tó területe közel egy kilométer és fél (1,45) négyzetkilométer, a legnagyobb 2,5 km hosszú és 1 km széles. A tó elég mély, a legmélyebb pontja 46 méter. Amint azt már említettük, a Nagy-tó nyílt tengerhez csatlakozik egy hosszú és széles csatornához. Az a hely, ahol a tó csatlakozik a tengerhez, ott van a Nagy Híd, és ebből a helyről Solinski-csatornára terjed ki, ahonnan tovább kapcsolódik a nyílt tengerhez. A híd közelében láthatjuk a régi bencés malomot, amely villamos energiát termelt, és sót termelt - ezért nevezték ki Soline-t. Érdekes megjegyezni, hogy a Nagy Hídot 1958-ban szándékosan lebontották - így a SFRY Josip Broz Tito elnöke a hajójával bejuthatott a tóra.

A nagy tavak mellett egy kis tó is található a szigeten, egy nagy tó északnyugati részén. Két tó egy 30 méter hosszú csatornával van összekötve, amely mély, akár fél méter. A csatorna egy kis híd nevű helyen található. A tó területe 0,25 négyzetkilométer, maximális mélysége 29 méter. A kis tóban a tenger kissé megváltozott, és a lagúnával rendelkezik.

Mljet Nemzeti Park Dubrovnikból

 

 

Krka Nemzeti ParkA következő legközelebbi horvát nemzeti park Dubrovnik az NP Krka, amely Önnek nem lesz olyan közel, kb. 250 km-re északra fekszik. Ennek a gyönyörű parknak a képei és videói a Skradin városa közelében még tovább adhatnak neked.

A gyönyörű vízeséséről híres Krka Nemzeti Park Skradin közelében található a Šibenik-Knin megyében. Horvátország második leglátogatottabb nemzeti parkja számos értéket kínál a turisták számára, a rendkívül megőrzött természetektől és a gyönyörű tájaktól a kulturális látnivalókig és az aktív pihenésig. Ha a természet szerelmese vagy a helyi lakosság kultúráját szeretné felfedezni, az NP Krka ideális hely az Ön számára. A Krka folyó leghosszabb vízesései, a Skradinski buk, valószínűleg a fő oka annak, hogy meglátogatják ezt a nemzeti parkot. A Skradinski buk több mint 17 lépcsős és 45 m magas magasságbeli különbséggel igazolja Horvátország legszebb természeti szépségének címét. A Skradinski buk lábánál úszni is lehet, így a Krka hosszú városnézése után lehűtheti, ami sok olyan dologgal rendelkezik, amit nem lehet kihagyni. Ezek közül az egyik az etno falu, ahol a 19. századi kőhulladékokat és számos olyan objektumot láthatunk, amelyet a helyi lakosság a múltban használt.

Nacionalni park krka

Biokovo Természeti ParkBár nem a Nemzeti Park, a Biokovo Természetvédelmi Park minden bizonnyal érdemes meglátogatni, ha egy természet szerelmese. Dubrovniktól kb. 150 kilométerre északra van, ami jóval kevesebb, mint az NP Krka, és teljesen másfajta kikapcsolódást kínál, különösen, ha természetjáró és sportoló vagy természetben. közel 200 négyzetkilométer. A park legmagasabb csúcsa (ez a hegyi hegység) Sveti Jure, 1762 méteres magasságban. A St. Jura csúcsa a Biokovo-hegy legmagasabb csúcsa, és a harmadik legmagasabb csúcs Horvátországban.

A Biokovo Természeti Park évente mintegy 50 000 turistát látogat. A park különösen érdekes a természet szerelmeseinek, a kalandoroknak, és természetesen a kutatóknak, biológusoknak és más, hasonló típusú kutatást végző érdekcsoportoknak. A Biokovo olyan természeti környezet, amelyben tanúi vagyunk a növény- és állatfajok fejlődésének és megjelenésének, amelyeket máshol nem tudunk találkozni.

Maga a hegy közvetlenül a tenger mellett van, és természetesen akadályozza az Adriai éghajlatot és a kontinentális éghajlatváltozást. A hegy fő jellemzője az, hogy a hegység magassága és meredek emelkedése áll. A hegy vagy a láb végére kb. 300 méteres magasságban enyhe csökkenés következik be a tenger felé, és ebben a részben sok helyen alakultak ki, amelyek ma jelentősek a teljes nyári turizmus számára Horvátországban. 

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala