Vízesések Zadar közelében

# Vízesések Zadar közelében

Sjeverna dalmacija

Zadar

Pošalji svoj sadržaj

Megjegyzés vagy Upgrade this article, írj egy újat. A regisztráció nem szükséges
cikk
Pozíció
Zadar
27.07.2019. 12:47 dodaje

Ha vízeséseket keres és Záraban vagy Zadar közelében tartózkodik, akkor a Krka Nemzeti Park a legmegfelelőbb hely. A Krka Nemzeti Park mintegy 70 kilométerre fekszik Zárartól, a gyönyörű Skradin város mellett. Skradin egy kicsi folyami város kőházakkal. A Nemzeti Parkba hajóval vagy gyalogos - kerékpáros úttal lehet ellátogatni Skradinból. A Skradin - Krka Nemzeti Park napról októberig tart. Teljes hajlandóra érkezik a hajó Skradinból, és a visszatérés 30 perccel később érkezik. Például Skradin-tól NP-ig 13:00, 14:00 órakor kezdődik, a visszatérés pedig 13:30, 14:30.

A Krka-vízesések túrája valódi élményt nyújt - a hajóútra a Krka Nemzeti Parkba számos gyönyörű kilátás nyílik számos vízesésre és csodálatos kilátásra.A Krka Nemzeti Park Sibenik történelmi városának közelében található. A nemzeti parkban vízesések, számos tavak és 14. századi erődök uralják a római vízvezeték maradványait és táborjait. A folyó átfolyik a parkon, és egy 75 km hosszú kanyont hoz létre, amely az Adriai-tengerbe áramlik Sibenik közelében. Krkát 1985-ben nemzeti parknak nyilvánították, és a legismertebb a vízesések: Skradinski buk, Roški slap, Manojlovac, Miljacka slap. A Skradinski buk alatti vízierőmű egy másik ilyen vízimalom a világon, amelyet csak két nappal a vízijármű gátjának a Nijarar-vízesésen alapuló gátjától 1895-ben építettek.zadar waterfalls

Az NP Krka gazdag gasztronómiai kínálatával rendelkezik, így kipróbálhatja a helyi specialitásokat, amelyek közül minden bizonnyal nem szabad kihagyni a sonkát és a sajtot.

Az egész nemzeti park mentén húzódó nyomvonal mentén oktatási fülkék vannak, ahol számos érdekes dolgot elolvashatsz, amelyek kapcsolatban állnak Krk-vel.

Azokról az értékekről, amelyeket az NP Krka kínál, egész könyvet írhat, ha nem többet, de semmi sem helyettesítheti a nemzeti parkba tett kirándulások vitathatatlan tapasztalatait.

Krka Nemzeti Park Zadarból - térképA Krka Nemzeti Park a Krka folyóról kapta nevét, amely a park szerves része. Fiume, a természetben áthaladva, gyönyörű légkörben él, néhány helyen és vízesésekkel, amelyek csak lenyűgözik. Vízesésekkel a park közismert, ezért a nyári hónapokban, a napfényben a leglátogatottabb. Sokan jönnek ide lehűlni, de élvezni a környező koronák természetes növényzetét, valamint a Krka folyó kék és zöld színét.

Np krka zadar

A Plitvicei Nemzeti Park vízeséseiA Plitvicei Nemzeti Park vagy a Plitvicei-tavak az NP Krka ismert legnagyobb parkja. Valójában ez a legkeresettebb nemzeti park Horvátországban és Horvátország egyik szimbóluma. Körülbelül 120 km-re fekszik Zárartól, de ha van ideje és lehetőségei, akkor határozottan ajánlott meglátogatni. A park évente csaknem 2 millió turistát látogat meg ahhoz, hogy magukért beszéljen.

Ez egy erdős hegyvidék, amelyen egymás alatt tizenhat gyönyörű tavak és kristálytiszta kék színű tavak találhatók. A sok patakkal és patakokkal töltött vizet csillogó kaszkádok és erdei vízesések kötik össze. Az évezredek során ezeknek a tavaknak a víz megsemmisült, korrodálódott, és a sziklák és sziklák oldószerei is folytak.A gyönyörű vízesések és a legjobb természet mellett a Plitvicei-tavak a turistákat és más különlegességeket is elragadják. Mint a növény- és állatfajok gazdagsága, valamint az aktív pihenés lehetőségei a természet által létrehozott csodában.

A 16-os Jezera megismételhetetlen érzést ad a turistáknak. Az egyik oldalon érintetlen erdők, a másik pedig a vízesések hangja, mert a mágia még a modern technológiával sem észlelhető. Egyrészt a tiszta természet az ősi formájában, a növény- és állatvilág sokféleségével. Végül, és a turisták tömege, amelyek tovább erősítik a Plitvicei szépség benyomását.

 


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala