Mit kell emléktárgyként vásárolni Dubrovnikban?

# Mit kell emléktárgyként vásárolni Dubrovnikban?

Južna dalmacija

Dubrovnik

Pošalji svoj sadržaj

Megjegyzés vagy Upgrade this article, írj egy újat. A regisztráció nem szükséges

Dubrovnikban, Horvátország történelmi és turisztikai központjában tartózkodik, és azon gondolkodik, hogy mit hozhasson emléktárgyként ebből a gyönyörű dalmát városból az Adriai-tenger partján. Megpróbáltuk feltárni, mi a legjobb a Dubrovnikból származó emléktárgyként hazahozni.
Annak érdekében, hogy megválaszoljuk ezt a kérdést, meg kell vizsgálnunk, mi teszi felismerhetővé Dubrovnikot, és mi különbözteti meg Horvátország többi részétől és más adriai városoktól.

Dubrovnik egy történelmi és kulturális látnivalókkal teli város, amely az Adriai-tenger partjának horvát részén található. A mediterrán táj természeti erőforrásainak sokszínűsége az enyhe mediterrán éghajlattal, az óváros történelmi örökségével, építészeti és művészeti értékeivel kombinálva számos Dubrovnik által kínált létesítmény és tevékenység egyedülálló.

Srdja lábánál fekszik, ahonnan csodálatos kilátást nyújt az óvárosra. A városra Srđről nyíló kilátás a legjobb kilátás, és a leggyakoribb kép Dubrovnikról, amelyet sok szelfi gyakran megcéloz.

Dubrovnik szimbólumok és ajándéktárgyakSzent Blaise-szobor - Saint Blaise 972 óta védett város Dubrovnikban és egész Dubrovnikban. A mai Törökországban, Sivas városában született, 317-ben halt meg. Ennek a történelmi városnak a védőszentjét évszázadok óta ünneplik Dubrovnik megmentőjének és védelmezőjének. A legenda szerint St. Blaise beszámolt a plebea Stojkonak, miközben aznap este a Szent István templomban imádkozott, és parancsot adott neki, hogy tájékoztassa a szenátust a velenceiek szándékáról és készüljön fel a védelemre. Miután a velenceiek szándékát megtévesztették, Dubrovnik lakói St. Blaise-t választották fõvédõjüknek (korábban Szent Sztrád - tehát a Sztrád és a Bak-hegy).

Az egyik leghíresebb emlékmű Dubrovnik témájához a Szent szobor. Blaise tartja a kezében a várost.

(St. Blaise emléktárgy minta a Dubrovnik házból)

Ajándéktárgyak Dubrovnikból és a régióból, a környező Szent Blaise-szobor

Orlando oszlop - Stradunon, a Szent közelében Blaise az Orlando oszlop, Dubrovnik városának másik szimbóluma.

A kőoszlopot, amelyre karddal és pajzsmal ellátott középkori harcos vésett, Bonino 1418 olasz művész faragta. Állítólag egy kőszobor, amely Rolandot, Charlemagne hadsereg lovagját ábrázolja, a híres korai francia epikus vers Rolandról szóló központi figurája. Az Orlando oszlop átvette az oszlop funkcióját szégyenteljes beszéd és az elkövetők nyilvános büntetése érdekében. Sokan véget vettek az életüknek a nyilvánosság előtt, figyelmeztetve magukat arra, hogy mi történik vele, ha nem engedelmeskedik. Az összeesküvőket különösen kegyetlenül büntették meg. Az arcon vagy a homlokon is izzított tárgyak korbácsolása, megcsonkítása és pecsételése volt. Jelentésekkel, bejelentésekkel is szolgált, kiemelve a fontos híreket.

A legszebb horvát édességet gyártó Kraš eredeti emléktárgyat készített az Orlando oszlop témájáról.

Ez a luxus emléktárgy kézzel készített és csomagolt, és Kraš évszázados csokoládékészítésének eredménye. Az elegáns ajándékcsomagoláson szerepel az Orlando legenda horvát és angol nyelven is, charterként papír tekercsre írva.Kraš orland oszlop emléktárgya dubrovnik városábólDubrovnik-falak - A Dubrovnik-falakat a 13. és a 17. század között építették, alig 2 kilométer hosszúak, a város legfontosabb öröksége és turisztikai vonzereje, és Dubrovnik városának szimbóluma. Évente mintegy 1,5 millió turista jár át a falakon, és ez a szám nagyobb lenne, ha a város nem emelné folyamatosan a jegyárakat, hogy legalább némileg csökkentse a tömeget. A 2018-as szezon ára 200 kn felnőtteknek és 50 kn gyermekeknek. A dubrovniki falak témájában számos emléktárgy található a városban.Dubrovnik walls

Trónjáték Dubrovnikban - ha rajongója vagy ennek a mega népszerű sorozatnak, amely az IMDB szerint a minden idők három legnépszerűbb sorozatának közé tartozik, akkor biztosan értesülni kell arról, hogy az ötödik évadot Dubrovnikban forgatták. King's Landing városa a sorozatban játszik Dubrovnikot. Tekintettel a város megjelenésére, nem kellett jelentős beavatkozásra a tájra vagy különleges speciális effektusokra, hogy a régi Dubrovnikot "veszélyes" várossá, King's Landing-re, a Lannister család erődítményére tegyék.

Mivel egyre több turista érkezik Dubrovnikba éppen ennek a sorozatnak köszönhetően, számos emlékezetes témájú emléktárgy jelenik meg a városban, valamint olyan helyszíneken, ahol a vendégek fotózni szeretnének, és ahol a sorozat híres jelenetei zajlottak.

Game of thrones dubrovnik croatia

Levendula - A levendula illatos dísznövény, amely Dalmáciában nagyon gyakori, mediterrán évelő cserjeként. Habár szerény a kereslet, gazdagon virágzik, és hosszú illatú, illatos illattal rendelkezik, és különleges élményt ad a kertnek, mivel sok pillangót, darázsmást és méheket vonz. Dalmáciában a levendulat gyakran ipari illatok helyett és dekorációként használják. Számos szuvenírüzletben ez a növény apró zacskókban kerül említésre.

Lavanda

Pag sajt - Noha nem nagyon közel van Dubrovnikhoz, a Pag sajt olyan termék, amelyet minden vendég horvátországi ajándékként szeretne venni vele. Ezt a sajtfajtát a Zadar régió Pag szigetén és a világ egyik leghíresebb sajtjából állítják elő. A sajt különleges és egyedi ízű, és a Pag juh tejéből készül. A Pag-juhok sajátosak Pag-sziget miatt, amelyben szinte nincs növényzet. Ha a térképen Pag-szigetet nézi, akkor csak a köveket láthatja. A vegetáció hiánya miatt a Pag juhok főleg csak aromás gyógynövényeket esznek, amelyeket télen booraks permetezve tengeri sóval sóztak. Emiatt a pagi hús és sajt különleges ízű juhok, és a világ bármely pontján nem található meg.

Paški sir

Babuška - A Babuška egy babának egy fából készült szobra, bár Oroszországot szimbolizálóbb a legtöbb dubrovniki emléktárgyban. A legtöbb nagymamákat vásárló vendég szerint ez egy helyi szimbólum, ami nem igaz. Ez a város egyik legkelendőbb ajándéktárgya. Ha nem bánja, és tetszik ez az aranyos fa szobor, akkor sok helyen megvásárolhatja Dubrovnikban.

Babuška

Ajándéktárgyak üzletekben Dubrovnik városábanDubrovnik ház - A Dubrovnik ház egy egyedülálló üzlet, amely autentikus horvát termékeket, ajándéktárgyakat és finomságokat árusít. A híres városfalak részét képező Szent Dominika középkori toronyban található Dubrovnik-ház nem csupán ajándéktárgy, hanem valódi Dubrovnik-művészeti élmény, gasztronómia és örökség.

Két emeleten oszlik meg. A felső emelet egy galériahely, ahol számos horvát művész alkotásait mutatják be, különös tekintettel a dubrovnikiak művészeire. A földszint kézműves és hagyományos finomságok üzleteként szolgál, kézzel készített ajándéktárgyakat, kézzel készített ékszereket, a Dubrovnik régióra jellemző hagyományos finomságokat, nagy horvát borok széles választékát, különféle édességeket és más autentikus kézműves termékeket kínálva.

Dubrovačka kuča

Ajándéktárgy és a Meduza művészeti üzlet - A város egyik legismertebb szuvenírboltja, amely kizárólag horvát termékeket árusít. A nagyon segítőkész és barátságos személyzet mindig rendelkezésre áll az Ön számára, amint ezt a Google véleményeiben szereplő dicséret száma is mutatja. Nagyon sok termék található a boltban. Szappanból, csokoládéből, ékszerekből, italokból, ajándéktárgyakból, finomságokból stb.

Cím: Prijeko 18, 20000 Dubrovnik

Meduza suvenirnica dubrovnikBreak Time - Handmade in Croatia Ez a gyönyörű kis üzlet az óvárosban nem klasszikus ajándékbolt, hanem eredeti és gyönyörűen készített karkötőket, nyakláncokat, bokaláncokat és kulcsokat árusít, amelyek minden nem számára vonzóak. A tartós, egyedi ékszereket a varázslatos Adriai-tenger ihlette. a tengeri karkötőt a saját aranyos jutazsákba csomagolva szállítják, így ez egy szép ajándék valakinek a születésnapjára (vagy bármilyen más örömteli eseményre).

Cím: Antuninska utca 5, 20000, Dubrovnik

Brea time souvenir shop

narukvica na sidroAjándéktárgy - Iron Throne - Fórum-üzlet, hogy fényképeket készítsen a trónon. Sok apró dolog, amire emlékezni kell Dubrovnikról a Trónok játék és a Csillagok háborúja motívumokkal. A GoT rajongói érdemes meglátogatni. A vastrónon történő fényképezéshez meg kell vásárolnia az egyik emléktárgyat.

Cím: Boskoviceva u. 7 (Buza-tól) Az óváros harmadik bejárata, 20000, Dubrovnik

Game of thrones souvenir shopÜzletek és bevásárlóközpontok DubrovnikbanDubrovnik Shopping Minceta - A Gruz-öböl végén egy kiváló Minceta bevásárlóközpont található.

A Mincet belsejében számos üzlet található: divat, parfüm, cipő, sport- és otthoni kiegészítők, valamint több mint 20 üzlet.

Cím: Ul. Nikola Tesla 2, DubrovnikSrdj bevásárlóközpont - szilárd bevásárlóközpont, ahol sok bevásárló butik található, ruházattal és lábbelivel, valamint 2 élelmiszer- és italüzlettel, valamint egy Technomobil üzlet, amely televíziótól és háztartási készülékektől mobiltelefonokhoz, laptopokhoz és mindenféle üzlethez értékesít. Az árak megfizethetőek minden polgár számára, és ez egy kényelmes helyen található, ahol a vásárlás után ülhet egy kávézóban, inni kávét vagy teát, valamint néhány más italt, és ha van autója, ingyenes parkolási lehetőséget biztosít a Srd áruház parkolójában.

Cím: Obala Stjepana Radića 25, Dubrovnik


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala