Nemzeti parkok Zadar Horvátország közelében

# Nemzeti parkok Zadar Horvátország közelében

Sjeverna dalmacija

Zadar

Pošalji svoj sadržaj

Megjegyzés vagy Upgrade this article, írj egy újat. A regisztráció nem szükséges

Ha Zadarban vagy környékén tartózkodik, olyan természeti szépségű területen vagy, ahol 3 közeli park is található, és számos természeti park. Kornati, Krka és Paklenica 3 teljesen különböző park. Kornati 89 szigetével és szigetével, Krka vízesésével és Paklenica hegységével egy ilyen kis területen hihetetlen változatot kínál, így nehéz megkülönböztetni egyiküket egy látogatási listáról.

Kornati Nemzeti Park (Zadartól 30 km-re)Látszólag elhagyatott hely, de a Kornati minden szóval gazdag. Valójában a Kornati Nemzeti Park nagy részét képezi a sziget szigetcsoportjának az Adriai-tengeren. A Kornati az Adriai-tenger horvát részén, Közép-Dalmáciában található. Ha megnézed a horvát sziget térképét, akkor megtalálod a Kornati-t, ha Sibeniktől nyugatra nézel.

A Kornati Nemzeti Parkot 1980-ban hirdették ki, amikor védelem alá került. Ennek a parknak a teljes felülete mintegy 220 négyzetkilométer, és nagyobb és kisebb szigetekből, valamint az Adriai-tenger kék tengeréből származó sziklákból áll. A Kornati teljes területéből a szárazföld csak ¼-ét elfoglalták. A Nemzeti Park többi része a tenger és az ott élő élővilág. Ezek körülbelül 20 mérföldre vannak Zadartól. Ha meg szeretné látogatni a Zadari Kornati Nemzeti Parkot, vásárolhat jegyeket szervezett túrákra minden nap számos Zadar ügynökségben, még az utcákon is.

További információ a Kornati Nemzeti Parkról

Kornati Nemzeti ParkZadar national parks

Zadartól a Kornati Nemzeti Parkig

Paklenica Nemzeti ParkAz Országos Paklenica Paklenica hirdetése után a második Horvátországban. 1949 óta, vagy pontosabban 1949. október 19-én nemzeti parknak nyilvánították. Paklenicát parknak hirdették, és néhány hónappal a Plitvicei-tavak Nemzeti Park után.

Érdekes megjegyezni, hogy a Paklenicát 1929-ben először nemzeti parknak hirdették ki, de az akkori törvények szerint minden évben felül kell vizsgálni a kihirdetést - ami még nem történt meg, és évekig Paklenica nem volt Nemzeti Park státusza.

2017. július 7-én a Paklenica Nemzeti Park is szerepel az UNESCO európai világörökségi listáján, a 13 ország közös örökségének részeként, a "Bükkösök a Kárpátokban és más európai területeken". A park legfelső csúcsai: Vaganski vrh (magasság 1757 m), és a Szent hegy teteje (1753 m magasság).

További információ az NP Paklenica-ról

Pakelnica pored Zadra

Zadar megyei nemzeti parkokKrka Nemzeti Park (Zadartól 30 km-re)A gyönyörű vízeséséről híres Krka Nemzeti Park Skradin közelében található a Šibenik-Knin megyében. Horvátország második leglátogatottabb nemzeti parkja számos értéket kínál a turisták számára, a rendkívül megőrzött természetektől és a gyönyörű tájaktól a kulturális látnivalókig és az aktív pihenésig. Ha a természet szerelmese vagy a helyi lakosság kultúráját szeretné felfedezni, az NP Krka ideális hely az Ön számára.

A park 109 km²-es területe a Krka folyó és a Čikola alsó folyója, és a Krka folyó hossza 72,5 km, ami a 22. folyó hosszú folyó Horvátországban. Vízesései összesen 225 métert tesznek ki.

Az egyik legfontosabb dolog, amit az emberek gyakran elfelejtenek megemlíteni, az a gyönyörű Skradin város, amellyel szinte minden út az NP Krka-ba indul. A kevesebb, mint 500 lakosú Skradin olyan történelmi és kulturális örökséget kínál, amely sok nagyobb várost vonzhat.

Zadar mintegy 1 órás autóútra, kb. 30 km-re található. A skradin félóránként a kocsmában vezet a hajó a nemzeti park bejáratához.

További információk az NP Krka-ról

Krka nacionalni park ZadarNational Park near Zadar 

Vransko-tó Természeti ParkA Vransko-tó természetvédelmi parkja Zadartól délre 20 kilométerre fekszik, Biograd és Pakostane közelében 1999-ben parknak nyilvánították. A Vransko-tó Horvátország legnagyobb természetes tava, amelyet vízzel töltött karsztos mezőként alakítottak ki. A tó kriptodepresszió, ami azt jelenti, hogy a felszín a tenger szintje felett van, míg az alsó rész a tenger felszínén van. A tó 2-5 méteres mélységű, és mivel közel van a tengerhez, a földalatti vízi út behatol a tóba és enyhén sós. A tó számos csapadékvizet és vizet gyűjt a környező folyókból.

A tó a mocsaras növényfajok élőhelye, amely a park területén élő 148 növényfaj egyharmadát teszi ki. Vannak tűlevelű erdők is, mint például a tó déli részén ültetett Aleppo fenyőerdő. A park északi részén tölgy és fekete tölgyfák találhatók.

Pročitajte više o Vranskom jezeru

Vransko jezero pored Zadra

 


Telašćica Természeti ParkA Telašćica Természetpark fajtákban gazdag terület, vagy jobb ellentmondások írása. Dugi otok szigetén található, így egyrészt parkosított területünk van, hogy csendes és csendes partvidékként, gyönyörű strandokkal jellemezzük, míg a park másik oldalát (és maga a szigetet) vad, meredek sziklák és sziklák írják le, amelyek először elérhetetlenné teszik és nehéz meghódítani.

Érdekes megjegyezni, hogy Dugi otok délkeleti részén az Adria legnagyobb és legbiztonságosabb természeti kikötője.

További információ a Telascica-ról
Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala