Kulturális és Történeti Múzeum a Rektor Palotában - Dubrovnik Rektor Palota

# Kulturális és Történeti Múzeum a Rektor Palotában - Dubrovnik Rektor Palota

Južna dalmacija

Dubrovnik

Pošalji svoj sadržaj

Megjegyzés vagy Upgrade this article, írj egy újat. A regisztráció nem szükséges

Üdvözöljük Dubrovnik legnagyobb múzeumában. Igen, a Kulturális és Történeti Múzeum a Dubrovnik legnagyobb múzeuma. A múzeum a Rektor palotájában található.

A múzeumnak számos gyűjteménye van, így néhányat kiválogatunk. A múzeumban bútorok, ikonok, fém, festészet, kerámia, textil és üveg gyűjtemények találhatók. Ezen kívül vannak fényképgyűjtemények és fotóanyagok, valamint számos más.

A múzeumban egy átrium található egy nagy lépcsővel. A rádió felett egy ajtó található, amelyen fel van tüntetve: "Pour privatorum - publica curate", ami azt jelenti: "felejtsd el a személyes dolgokat - vigyázz a közönségre". Korábban ajtó nyílt a 1863-ban lebontott Nagy Tanácsterembe. A második ajtó a palota szobáihoz és a herceg apartmanjához vezet. Ez a lakás egy dolgozószobából, egy központi terekből és egy hálószobából állt.

Ma a Rektor palotáját átalakították a Múzeum számára

Ma a múzeum tárolja az összes összegyűjtött és megőrzött kulturális és történelmi kincset a Dubrovnik Köztársaság korszakából. A kiállításokat a földszinten, a mezzanine emeleten és az emeleten rendezik el. A földszinten van tárgyalóterem, pincék és iroda. A mezzanine Dubrovnik érmék numizmatikus gyűjteményét, nagy számú bélyeget és órák gyűjteményét mutatja be. Vannak gyönyörű bútordarabok, portrék, egyenruhák, a Domus Christi gyógyszertári leltár és különféle fegyverek.

Az emeleten rokokó, barokk, al stílusban készült bútorok és számos olasz mester festményei vannak. Az egyik festmény (Hamzic képe) a herceg irodájában található. Hamzic a 16. századi dubrovnik festőiskola egyik képviselője. A palota déli részén található a herceg hálószobája, amelyet rokokó stílusban díszítettek.

A múzeum állandó kiállítása a 16.-19. Század művészeti festményeinek, bútorainak és hasznos tárgyainak gazdag gyűjteménye. Az objektumok a Rektor Palota, a korábbi kormányszékhely és a Dubrovniki Köztársaság hercegének környezeti szalonjában találhatók. Vannak gyűjtemények régi Dubrovnik érmékről, érmekről, pecsétekről, címerről és fegyverekről is.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala