Nemzeti parkok Rovinj közelében, Poreč, Pula - Isztria Horvátország

# Nemzeti parkok Rovinj közelében, Poreč, Pula - Isztria Horvátország

Istra

Rovinj

Pošalji svoj sadržaj

Megjegyzés vagy Upgrade this article, írj egy újat. A regisztráció nem szükséges

Ha Isztriaban tartózkodik, akkor a leglátogatottabb és legfejlettebb turisztikai régióban tartózkodik, amelyet évente több mint egymillió vendég látogat meg. Isztria a legnagyobb horvát félsziget Horvátország északnyugati részén, Olaszországgal és Szlovéniával határos. A főbb európai országok közelsége nagy előnye ennek a régiónak, mivel nagyszámú ember számára elérhető, akik nyaraláskor autóval járnak.

Isztria legnagyobb városai egyben a legnépszerűbbek. Pula, Poreč, Rovinj, Labin, Umag .. míg az Isztria belseje felismerhető a hegyek, az olajfaligetek és a szőlőültetvények, a csúcsok színes városaival: Grožnjan, Motovun, Hum.

Az Isztria egyetlen nemzeti parkja az NP Brijuni.

Szabadidő Isztria természetébenHa pihenésre és természeti szépség felfedezésére törekszik, a megfelelő helyen vagy. Isztria egy természeti sokféleségben gazdag félsziget. Javaslatunk az Isztria strandjainak feltárása, http://www.rezerviraj.hr/plaze-istra, különösen ezek a legnépszerűbb és legszebb strandok, mint például a tengerparti öböl Klancac Brseč, az Uvala Luka Rakalj, az Ambrela strand Pula, Grotte von Pula, Kamenjak Premantura ... és még sokan mások, amiket a linken láthat.

Két híres és jól felszerelt vízi park található Isztria, Istralandia Aquapark, Aquapark Aquaolors Poreč és Verudela Vízalatti Park Pula területén. A Paleo park Mon Perin Bale-Valle és a Dino Park Funtana szintén szórakoztató parkokat kínál, mindkettő a dinoszaurusz témakörben. A dinoszauruszok maradványainak felfedezése után mindkét város a paleontológiai helyek világlistájába lépett.

Brijuni Nemzeti ParkBrijuni Nemzeti Park az egyetlen Isztria. Az egyik, de megéri, azt mondanánk, hogy ez az egyik legszebb. A Brijuni Oasis Nemzeti Park az ember, a növény és az állati élet csodálatos harmóniája. A szigeten mintegy 250 madárfaj, számos más állat és több mint 700 növényfaj van. Az erdők temetése és a tágas rétekké való átalakulás által létrehozott fajta állatvilág mellett olyan növényvilág is van, amely jelentős hatást gyakorolt ​​az emberi tényezőre, amelyet az állatvilág számos olyan importfajjal gazdagított, amelyek eredetileg nem voltak jelen ebben az élőhelyben. Elmondható, hogy a Brijuni a természet és az ember befolyásának harmóniáját képviseli. A varázslatos természet mellett a Brijuni kulturális és történelmi szempontból sem marad el, ami Horvátország harmadik leglátogatottabb nemzeti parkjává teszi őket. Néhány hely, amit nem hagyhat ki, a Cipro kilátója, a Kupelwieser család kupola, és számos kőbánya, mint például a Kochov vagy a Čufar kőbánya. Számos régészeti lelőhely található a Solin-öbölben az első neolitikus településről, napjainkig, amikor nagy luxus villákkal rendelkező birtokokat alakítanak ki.

Ma Brijuni egy turisztikai célpontot fejlesztett ki, így a vendégek számos lehetőséget kínálnak. Ha állati rajongó vagyunk, javasoljuk, hogy látogassa meg a Nagy Brijuni északi részén található szafari parkot, amely számos olyan állatfajt tartalmaz, amelyek nem specifikusak erre a helyre. Ebben a parkban egy néprajzi park található, amely hagyományosan Isztriai gazdaságot képvisel. A szigeteken élő állatvilág, különösen a Nagy Brijuniban, az őshonos állatok mellett, számos nemzeti faj is gazdagodik, amelyet a nemzeti parkban jól jól klimatizáltak. 

Risnjak Nemzeti ParkAz Isztriahoz legközelebbi következő nemzeti park az NP Risnjak, amely a Gorski Kotar régióban található, közel a Kvarner régióhoz, ahol Rijeka és Opatija leghíresebb városai vannak. A park egy ugyanolyan nevű hatalmas hegyből áll. A Risnjak-hegy teteje 1528 méter tengerszint feletti magasságban van. A park eredeti határa 1997-ben megváltozott, amikor a területet a jelenlegi 6400 hektárra bővítették, amikor a Kupa folyó forrása a park határain belül volt.

Sok vendég látogat a parkban túrázáshoz, és több irányban is lehetséges. Ha valódi hegymászási élményt szeretne, akkor indítsa el az útját a Nemzeti Park Igazgatóságának irányából a White Vodica-ban, Gornji Jelenja irányából vagy Platka irányából.

A Risnjak néhány napig történő meglátogatásához válasszon szállást az egyik hegyi házban. A házak a parkban találhatók, és az őket körülvevő hely szerint épültek. A faházak, melyek éles tetővel rendelkeznek, a legjobban illeszkednek a környezetbe. Bár a park kevésbé zsúfolt, mint más horvát parkok, még mindig előre kell foglalnia a foglalást, mivel az ingyenes ágyat mindig kéri.Plitvicei-tavak Nemzeti ParkA leglátogatottabb és legnépszerűbb horvát nemzeti park a Plitvicei-tavak. Az Isztria központjától kb. 200 kilométerre fekvő vendégek számára nem szabad nagyobb problémát jelenteniük azoknak a vendégeknek, akik egy napot eltölthetnek. Figyelembe véve a hihetetlen természeti szépséget, Plitvice minden bizonnyal megér egy látogatást.

Bárhol is vagy a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkban, mindenhol gyöngyök vesznek körül. A természet biseri. Ami boldog lesz, mert végtelen élvezetben élvezni fogja őket. A bisers olyanok, amik meg fogják tölteni Önt az öröm érzésével, és el akarják távolítani a világot, amit egy új világban ismerünk az ép természet világába.

A gyönyörű vízesések és a természet mellett a Plitvice Lakes örömmel fogadja a turistákat és más specialitásokat. Mint a növényi és állatfajok gazdagsága, valamint az aktív pihenés lehetőségei a természet által teremtett csodában.

Jezera, a 16. hely, a turisták számára megismételhetetlen érzést ad. Az egyik oldalon érintetlen erdők érezhetik magukat a vízesések másik hangjával, mert a mágiát nem lehet a modern technológián keresztül észrevenni. Egyrészt tiszta természet az ősi formában, a növény- és állatvilág sokszínűségével. Végül, és a turisták tömegei, amelyek tovább fokozzák a Plitvice szépségének benyomását.

A Plitvicei Nemzeti Park 16 tavából áll. Érdekes, hogy minden tó különböző magasságban helyezkedik el, így a tavak fokozatosan leereszkednek és fokozatosan leereszkednek egymásba. E magasságkülönbség miatt a tavak felső és alsó tavakra oszlanak. 

 

 

 

 

 

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala