Régi falu Kumrovec Múzeum

# Régi falu Kumrovec Múzeum

Pošalji svoj sadržaj

Megjegyzés vagy Upgrade this article, írj egy újat. A regisztráció nem szükséges

Kumrovec "Old Village" MúzeumaEgy ilyen múzeum gondolata 1947-ben merült fel, amikor Marijana Gušić néprajzilag dolgozott a horvát Zagorjében, és tanulmányt készített a Kumrovecről, különös tekintettel Broz Tito házára.

A múzeumi poszt művészeti és kulturális történetét 1950-ben szerkesztette Edo Kovačević tudományos festőművész és Zdenko Vojnović professzor, a Művészeti és Iparművészeti Múzeum igazgatója. Broz családi háza készítette Gušić professzort.

Tito marsall emlékmúzeumát 1953-ban alapították, amely akkoriban a zágrábi Néprajzi Múzeum égisze alatt működött.

Ma Kumrovec etno falu a legnagyobb hagyomány szerint épült szabadtér Horvátországban, azzal a céllal, hogy a látogatók a 20. század elejétől hitelesen látják a Zagorje falut. A faluban mintegy 40 tárgyat felújítottak, amelyek megmutatják a fiatalabb generációk számára - hogy miként éltek idős emberek. A múzeumban elrendezett rendezések közelebb hoznak minket a parasztok és családjaik szokásaihoz és mindennapi életéhez. Ezenkívül a látogatók megismerkednek a különféle hagyományos szakmákkal, amelyeket Zagorje falvak lakosai biztosítottak a családjuknak. Vannak hagyományos kertek és kertek, standok és sárkányok - mindez gazdag mozaiknak tűnt a faluban.

A kiállításokon kívül a múzeum számos más interaktív tartalmat is kínál a látogatók számára. A múzeumban különféle rendezvényeket és workshop-okat tartanak a néprajzi szakértők a tradicionális iparművészekkel együttműködésben. A műhelyek és egyéb rendezvények minden korosztályhoz igazodnak. Ezért hívjuk meg Önt, hogy látogassa meg a régi falut, és nézd meg, hogyan éltek az idős emberei egyszer a faluban.

Múzeumi gyűjteményekA múzeumban meglátogatható gyűjtemények a következők:

Lakásleltár és országbútor gyűjteménye

A népi szakrális művészet gyűjteménye

Népi hangszerek gyűjteménye

Fa gyerekjátékok gyűjteménye

Kosarak és kötöttáru gyűjteménye

Kerámia gyűjtemény

Textil és textil kézműves gyűjtemény

Szerszámok és eszközök választéka

Képeslap-gyűjtemény és üdvözlőlapok

Bútorgyűjtemény

Elemek gyűjteménye a Villa Kumrovec-től

Művészeti gyűjtemény

Dió gyűjteménye

A versek gyűjteménye

Maszkok gyűjteménye

Emlékezetes elemek

fegyver

Dokumentumok és kéziratok

Nyomtatott anyag

Ritka képek és negatívok gyűjteménye

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala