Mit kell emléktárgyként vásárolni Zadarban?

# Mit kell emléktárgyként vásárolni Zadarban?

Sjeverna dalmacija

Zadar

Pošalji svoj sadržaj

Megjegyzés vagy Upgrade this article, írj egy újat. A regisztráció nem szükséges
cikk
Pozíció
Zadar
27.08.2019. 23:42 dodaje

Zadarban tartózkodik, és azon gondolkodik, hogy mit hozhasson emléktárgyként ebből a gyönyörű dalmát városból az Adriai-tenger partján. Megpróbáltuk feltárni, mi lenne a legjobb, ha Zudarból emléktárgyaként haza szeretnénk. Annak érdekében, hogy megválaszoljuk ezt a kérdést, meg kell vizsgálnunk, miért felismerhető Zára és mi különbözteti meg Horvátország többi részétől és más adriai városoktól.

Zadar történelmi és kulturális látnivalókkal teli város, valahol az Adriai-tenger partja közepén található. A természeti erőforrások, a történelmi örökség, a modern kultúra és a Zadar-régió által kínált számos lehetőség és tevékenység kombinációja egyedülálló.


Milyen ajándéktárgyak vásárolhatók Zadarban - A szuvenírek Zadar régióbólAz összes adományozott zadari ajándéktárgyakat Zadarban vásároltákSzent templom Donat Zadarban - a leghíresebb épület Zadarban és a város jelképe. A középkorból származik. Megkülönböztető formája miatt Európában a legjelentősebb a maga nemében. Nyáron érdekes tevékenységeket tartanak este a templom közelében, kávézók, élelmiszer-standok, ajándéktárgyak és Zadar sétánya. Az egyházi teret különféle zenei programokhoz használják fel. A templomba történő belépés felnőtteknek és gyermekeknek 20 kn díjmentes. Ideális hely fénykép készítéséhez Zadarból.Ajándéktárgyak a Szent-templom témájáról. Donat Zadar

Zadar suveniri što kupiti

Maraschino likőr - A Maraschino a Maraschino cseresznyeből készült likőr neve, amelynek receptjét először a 16. század elején állították össze a zadari dominikai kolostor gyógyszerészei. Ez az alkoholos ital Zadar városának egyik szimbóluma. A 18. században a maraschinek ipari termelése zadarban alakult ki, és tengeren keresztül eljutott az összes fontos európai és világ kikötőbe és gyárba. Ez az ital volt a francia hódító, Napóleon Bonaparte kedvenc itala, és az utolsó Titanic út során szolgálták fel. A palackot a hagyományos fonott likőrből Maraschino 1999 óta a Horvát Nemzeti Idegenforgalmi Testület szerepelteti a hiteles horvát emléktárgyak listáján.

A Maraschino nem csak italokat és szeszes italokat állít elő, hanem gyümölcsleveket is. Tekintse meg az összes terméket hivatalos webhelyén https://maraska.hr/en/products/ 


Liker maraschino maraška Zadar

Pag sajt - Ezt a sajtfajtát a Zadar régió Pag szigetén és a világ egyik leghíresebb sajtjaival állítják elő. A sajt különleges és egyedi ízű, és a Pag juh tejéből készül. A Pag-juhok sajátosak Pag-sziget miatt, amelyben szinte nincs növényzet. Ha a térképen Pag-szigetet nézi, akkor csak a köveket láthatja. A vegetáció hiánya miatt a Pag juhok főleg csak aromás gyógynövényeket esznek, amelyeket télen booraks permetezve tengeri sóval sóztak. Emiatt a pagi hús és sajt különleges ízű juhok, és a világ bármely pontján nem található meg.Paški sir zadarska regija suvenir

Pag csipke - Pag szigetéről is, ez a Zadar-régió egyik szimbóluma. A Pag csipke kézzel készített, és hosszú ideig elkészíti a gyártását.


čipka Nin, Pag, Vir, Zaton

Antik üvegmásolatok - A Zára ókori Üvegmúzeumában ajándéktárgyakat vásárolhatnak, amelyek antik üvegtárgyak másolatait tartalmazzák. Az ősi üveg múzeuma zadarban folyamatosan gazdagítja a saját műhelyéből származó emléktárgyak kínálatát egyedi üvegtárgyak előállításához. Ezek az üvegtárgyak kézzel készített másolatai az ősi minták szerint, körülbelül 20 formában vannak jelen.A Zadar Régészeti Múzeum emléktárgyai és másolatai - Hasonlóan az Ókori Múzeumhoz, a Zadar Régészeti Múzeum múzeuma és emléktárgyak műhelye saját emléktárgyakat és régészeti tárgyak másolatait műkőből és kerámiából készíti.

Zadar uszály - A 14. században a zadariak híresek voltak bárkák gyártásával, amellyel embereket vagy rakományokat szállítottak a városi kikötőben. A zadari hajók továbbra is Zadar városának egyik védőjele, és a turisták számára kerámia emléktárgyakat kínálnak.barka barkajol zadar souvenir

Levendula - A levendula illatos dísznövény, amely Dalmáciában nagyon gyakori, mediterrán évelő cserjeként. Bár követelményei szerények, gazdagon virágzik, hosszú illatú, illatos, különleges élményt ad a kertnek, mivel sok pillangót, darázsmást és méheket vonz. Dalmáciában a levendulat gyakran ipari illatok helyett és dekorációként használják. Számos szuvenírüzletben ez a növény apró zacskókban kerül említésre. Ajándéktárgyak ZárabanAz ajándéktárgyak szokásos esemény egy turistavárosban, például Zadarban, szinte minden pillanatban találhatók meg. Itt található néhány kiemelés, ahol felismerhető dolgokat kereshet Zadarban.

Ars Natura Zadar

Cím: Široka 24, 23000, ZadarMagas minőségű növényi, kézzel készített, kozmetikai termékek kereskedelme. Kézzel készített és hiteles ajándéktárgyak, amelyeket más boltokban nem talál, kicsit drágább, de teljesen megéri. Az Ars Natura a Zadar-félszigeten két helyen található, mindkettő Donat közelében.Souvenir shop zadar suvenirnica ars natura

Natura Zara - Hiteles horvát termékek

Cím: Ul. Brne Krnarutica st. 5-7, 23000, Zadar (félsziget)

A Natura Zadar egy 2017-ben alapított családi vállalkozás, amelynek célja az eredeti minőségű eredeti horvát termékek reprezentálása. Megtalálható helyi borok, méz, pálinka, likőrök, olívaolaj, szarvasgomba, dzsemek és különféle finomságok. Valamennyi termék ökológiai eredetű.

Aranyos kis bolt, helyi termékekkel. Az olívaolaj a tulajdonos családjától származik, és elmagyarázza az eladott termékek származását. Méltányos árak és jó minőség. Ez nem egy tipikus ajándékbolt, de rejtett drágakő!

A helyi borok, olívaolaj, méz és egyéb finomságok széles választéka. A tulajdonosok és alkalmazottak nagyon barátságosak és segítőkészek, és mindig időbe telik, hogy bemutatják az egyes termékeket, megmagyarázzák azok eredetét és sajátosságait.


natura zadarÜzletek és bevásárlóközpontok Zadarban

Zadar Észak-Dalmácia legnagyobb városa és bevásárló központ, tehát remek kereskedelmi lehetőségeket kínál. A város számos pontja kiemelkedik.

Zadar-félsziget - a legtöbb turista utazik. Az egész félsziget valójában szabadtéri bevásárlóközpont. Számos üzlet, ajándékbolt és jól ismert márka a keskeny évszázados utcákon kulturális emlékekkel körülvéve.A SuperNova Zadar - Zadar legnagyobb bevásárlóközpontja a város szélén, a Murvica felé vezető úton található. 68 000 négyzetméteres területe Dalmácia egyik legnagyobb központja.

Cím: Ul. Műveletek Maslenica 1, 23000, Zadar


Super nova trgovina zadar

Hal- és zöldpiac Záraban - a Zadar-félszigeten található, ugyanazon a címen. A halpiac a város falain belül található, míg a piac a falakon kívül található. Itt találhatók friss halak, gyümölcsök, zöldségek és más termékek a Zadar régióból.ribarnica fish market zadar

Zelena tržnica zadar

Akár Zadarban, vagy a környező városokban, szigetekben vagy olyan városokban, mint Bibinje, Vir sziget, Dugi otok, Pasman, Nin, Biograd na moru, Pag - Novalja, Vodice ... reméljük, hogy javaslataink segítenek megtalálni valamit magadnak, amely emlékezteti Önt a Zára-i tartózkodásra.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala