Ideális tengeri hőmérséklet és uszoda

# Ideális tengeri hőmérséklet és uszoda

Pošalji svoj sadržaj

Megjegyzés vagy Upgrade this article, írj egy újat. A regisztráció nem szükséges
cikk
Pozíció
18.06.2018. 11:53 dodajeRezerviraj.hr

Valószínűleg olyan sokszor figyelte, hogy néhány olyan sportoló, mint Ivica Kostelic vagy Mirko Filipovic, fagyasztott tavakba merül, és csodálkozik, hogyan lehetne. Vannak, akik sok hűvösebb hőmérsékletet tolerálnak, mint mások. Az emberek még rövid időre akklimatizálnak, hogy úszjanak az Északi-sarkon. De ne próbálja meg semmilyen esetben. A legkiválóbb sportolók és azok, akik fokozatosan felkészülnek az ilyen körülményekre, néhány percig vehetik igénybe, a többi, a befagyott tóba való belépés valószínűleg gyors és fájdalmas halál.

A hideg víz kevesebb mint egy perc alatt megölhet. Tényleg olyan veszélyes, hogy néhány másodpercig megöljünk embereket, néha még mielőtt a felszínen lebegnek. Két óra elteltével 15 fokos vízhőmérsékleten az ájulás és a halálozás kockázata 50 százalékra emelkedik. Amikor a víz hideg, a szervezet több vért küld a magjára - távol a végtagok izmaitól, amit úszni használ. A hideg vizet több időt veheti fel, ha nedves ruhát és sapkát visel. Például az USA triatlonja lehetővé teszi, hogy a versenyzők nedves öltönyt viseljenek vízben, ami hűvösebb, mint 25 fok. Az alábbiakban látható a tenger fürdési hőmérsékletének indexe.

Víz hőmérséklet a medencékben és a sportolókbanAz Egészségügyi Világszervezet konkrét vízhőmérsékletet javasol a medencében. A fiatalabb gyerekeknek és az időseknek általában melegebb hőmérsékletre van szükségük 28 és 34 fok között, a kényelmes medence hőmérséklete pedig 27 és 31 fok között van. Ha sportolóként úsznak, ajánlott a 25-28 fokos hideg hőmérséklet.

Tenger hőmérséklete

A 2012-es londoni olimpiai medence több kérdést vetett fel, amikor a nyári meleg miatt a medence hőmérséklete elérte a 32 Celsius fokot.

Az úszási sebesség érdekében a melegebb hőmérsékletek enyhébbek, ha a medence hőmérséklete melegebb, ez lehetővé teszi a sportszervezetek számára a maximális állóképességet anélkül, hogy megrázza a rendszert, bár túl meleg lehet veszélyes. Ha a víz hőmérséklete túl meleg, a test hőjének rögzítése izomgörcsöt okozhat, ami viszont halálos lehet, mivel az úszó nem mindig észleli, hogy túlzott mértékű feszültség keletkezik.Mi folyik hideg vízben?Hideg- vagy mérsékelt hőmérsékleten a hipotermia, a szubnormális testhőmérséklet. Még a nyár folyamán a 21 ° C alatti vízhőmérsékleten való hosszan tartó merítés hipotermiát okozhat, ha túl hosszú a tengerben. A test gyorsan átadja a hőt hideg vízbe, és a hűtött vér tönkreteheti a szívet és az agyat. Az úszás jelentősen megnöveli a hőveszteséget, és korlátozhatja a hatótávolságot kevesebb, mint fél mérföldre.

megfelelő medence hőmérséklete

Tengeri hőmérséklet-indexEgy olyan indexet hozunk létre, amelyet ajánlásként használunk, és útmutatót adunk a tengeri úszás kényelmének szintjéről. Ez csak egy útmutató, és attól függ, hogy az ember milyen személyre vonatkozik, és mindenkinek meg kell vizsgálnia, hogy mennyi ideig maradhat a tengerben, és mi az optimális fürdési hőmérséklete.

Milyen hőmérséklet legyen alkalmas úszásraA víz hőmérsékletének 0 ° C alatt kell lennie

A nulla alatti tenger hőmérséklete csak a legbátrabb és a fizikailag fizikai személy számára van. Valószínűleg meg kell ütni a tenger lejtőjén, mielőtt megszakítaná. Ebben az esetben a halál nagyon gyorsan bekövetkezik, kivéve, ha egy speciális golyóálló részlegben tanult.

A víz hőmérséklete 8 ° C alatt legyen

Az úszáshoz nagyon hidegnek számít, a hipotermia néhány percig tart, és biztosan meghal.

A víz hőmérséklete 13 ° C alatt legyen

A vízben az érzés nagyon hideg, és a leginkább elterjedt körünkben rövid időn belül érezni fogja a kényelmetlenséget.

A víz hőmérsékletének 16 ° C alatt kell lennie

Egy nagyon hideg fürdő nem veszélyezteti az emberi életet, ha nem tölti túl sok időt ebben a tengerben.

A víz hőmérsékletének 19 ° C alatt kell lennie

Viszonylag elfogadható fürdővíz hőmérséklet. 10-20 perc a vízben ideális, hosszabb távon a hideg érzés jelenik meg.

A víz hőmérsékletének 22 ° C alatt kell lennie

Viszonylag meleg tenger, és a legtöbb úszónak elfogadhatónak kell lennie, bár egyesek, különösen az idősek, még mindig érezni fogják a hideg tengeri érzést.

Vízhőmérséklet 26 ° C alatt (79 ° F)

Az úszáshoz meleg tengernek számít, és mindenki élvezni fogja, még azok is, akik egyébként azt sugallják, hogy a víz "hideg" az úszáshoz.

A tenger hőmérséklete 26 ° C vagy annál magasabb

Az itt úszás nagyon melegnek és mindenki számára elfogadhatónak tekinthető. Ezzel a hőmérséklettel hosszabb ideig aktív maradhat a vízben, kényelmetlenség érzése nélkül.

A tenger hőmérséklete 30 ° C vagy annál magasabb

Nagyon meleg tenger, ezek a tengeri hőmérsékletek ritkán érik el. Ilyen hőmérsékleten a tengeren nehéz frissíteni.

Split legmagasabb hőmérsékleteA legmelegebb tengeri hőmérsékletet Splitben 1968-ban mértük, amikor 28,6 fokban mértük, a leghidegebb tenger pedig július 17-én, 1975-től.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala