Split Bačvice beach Horvátország

# Split Bačvice beach Horvátország

Srednja dalmacija

Split

Pošalji svoj sadržaj

Megjegyzés vagy Upgrade this article, írj egy újat. A regisztráció nem szükséges
cikk
Pozíció
Split
18.08.2017. 11:44 dodajeIvan

Ha Splitben voltál, különösen a nyári hónapokban, akkor nagyon valószínű, hogy a Bačvice strandon voltál. Bemutatjuk Split leghíresebb strandját.
Bačvice valójában egy lakóövezet és egy városrész a horvát város Split. A rakpart körülveszi az öböl, ahol ez a strand található. Ez egy gyönyörű homokos strand, amely a város közepén helyezkedik el, amely nagyon népszerű és jól ismert Spliten kívül.

A strand nem messze fekszik a város kikötőjétől keletre, és híres a homokos sügérről, amely messze a tengerbe vezet. Az alapjai és árnyékai miatt a Bačvice strand ideális pikiginok játszására.

A strand közvetlen közelében található város történelmi és kulturális emlékekben gazdag, köztük a 10. században a Pojišana Szűzanya temploma. A templomot az öböl felett építették, a Pojišan területen.A Bačvice-öböl 600 m hosszú, a homokrész 180 méter, míg az öböl többi része egy konkrét sétány. A Bačvice tengerpartja kultikus helyszínt jelent a pikiginok játéka számára, és minden évben versenyek vannak. 2005 óta a világ piknik bajnokságát tartják a tengerparton.

Bačvice tengerpartja Splitben

 A Bačvice strand tíz perc sétára található a városközponttól. Egy sekély homokos öbölben található, és a sekély vizekben népszerű a hagyományos "picigin" játék. Ez a játék kedvelt a spanyolok körében, akik 90 éve tökéletesítik tudásukat a tengerparton. Egész évben játszanak, még a leghidegebb téli hónapokban is. A spanyolok komolyan veszik ezt a sportot, és a legjobb dolog az, hogy vannak spotlámpák az éjszakai játék a strandon. A verseny érdekessége, hogy a pikigin nem játszik pontokat, így a versenyben nincs győztes. Nevezetesen, a játék célja, hogy a legvonzóbb ugrások megtétele, és a legjobb módja annak, hogy elutasítsák a labdát a tenyérrel.Ha meglátogatod a strandon a picigin játék közben, mindenképpen állj meg és nézz csak keveset a játékról. Emellett élvezi a vízi röplabda, itt örvend nagyszámú fürdőző, és eltekintve a fürdés, élvezheti a közeli teraszok helyi kávézók és éttermek. A legtöbb strand beton plató, kijelölt gyalogos és a napozás, és rajta vagy közel ingyen élvezheti fekve napozóágyak a nap alatt naponta.

Van egy népszerű szórakozóhely a tengerparton, amely népszerű a fiatalabb spanyolok számára. A klub is népszerű a vendégek körében, így ez a strand egy másik jó hely, ahol éjszakai életre vágyik. Ha fiatal vagy, szórakozást és zenét keresel kora reggelig - jöjjön Bačvice-ba.

A strand egy kék zászló, és a tenger nagyon tiszta, de a nagy probléma az, hogy a tengeri fű hullámok gyakran dobja ki a partra, valamint a zavarosság must finom homok.

A biztonság, a strand és a tenger vigyázni lifeguards, így pihenni, és élvezni a napsütést és a gyerekek szórakozhatnak egy vidámpark csúszdákkal, trambulin és gumi vár. Mivel a kiegészítő tartalom elengedhetetlen egy ilyen strand tudjuk elválasztani kültéri zuhanyzók, nyilvános illemhelyek, öltözők és lehetőség van a bérleti díjak és napernyőkkel.

Néhány érdekes információ erről a strandrólSokan nem tudják, de a Bačvice strandján egy legendás video spotot rögzítettek Pipi pezsgő reklámozására. Már 1983-ban volt. Spotet Dalmácia védnöksége alatt forgatták, és az egykori Miss Jugoszlávia, Ana Sasso megjelent benne. 2013-ban a Studio Frendo elindította a "Pipi" dalt, amelynek tartalma a Bačvice epizód körül forog.

Egy másik érdekes dolog - Splitska csoport Stivideni rögzítette ezt a partot a "We Go to Bačvice" dalra.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala