Nemzeti parkok Split Horvátország közelében

# Nemzeti parkok Split Horvátország közelében

Srednja dalmacija

Split

Pošalji svoj sadržaj

Megjegyzés vagy Upgrade this article, írj egy újat. A regisztráció nem szükséges

Split olyan természeti szépségű terület, amely kiváló kiindulópont számos nemzeti park és természeti park számára. A legközelebbi nemzeti park Split közelében a Krka, amely kb. 80 km-re északra fekszik. A Kornati Nemzeti Parktól mintegy 200 kilométerre északra található, de a déli rész a Mljet Nemzeti Park. Mindkét parknak szükség van a hajózásra, mert ez egy sziget. A legközelebbi természetvédelmi park Biokovo, amely mintegy száz kilométerre délre fekszik.

A Krka Nemzeti Park SplittőlA Krka Nemzeti Parkot Splitről busszal vagy autóval lehet meglátogatni. Split központjától a parkig mintegy 80 kilométerre van, ami kb. 1 órát vesz igénybe.

A Nemzeti Parkot hajóval vagy gyalogos - kerékpáros úton lehet elérni a Skradin-tól. A Skradin - Krka Nemzeti Park naponta októbertől októberig tart. A hajó minden teljes órában elhagyja a Skradint, és a visszatérés 30 perccel később. Például Skradinból NP-re 13:00, 14:00 órától stb. Kezdődik, és a visszatérés 13:30, 14:30.

A nemzeti park jegyárában szerepel a hajószállítás. Azok számára, akik kikapcsolódást keresnek, gyalogos-kerékpáros ösvény van, mely 3,4 km hosszú. A park 109 km²-es területe a Krka folyó és a Čikola alsó folyója, és a Krka folyó hossza 72,5 km, ami a 22. folyó hosszú folyó Horvátországban. Vízesései összesen 225 métert tesznek ki.

A Krka folyó leghosszabb vízesései, a Skradinski buk, valószínűleg a fő oka annak, hogy meglátogatják ezt a nemzeti parkot. Több mint 17 lépcsővel és 45 m magas magasságkülönbséggel Skradinski buk igazolja Horvátország legszebb természeti szépségének címét. A Skradinski buk lábánál úszni is lehet, így a Krka hosszú városnézése után lehűtheti, ami sok olyan dologgal rendelkezik, amit nem lehet kihagyni. Ezek közül az egyik az etno falu, ahol a 19. századi kőhulladékokat és számos olyan objektumot láthatunk, amelyet a helyi lakosság a múltban használt.

A Krka Nemzeti Park Splittől

 
 

Kornati Nemzeti Park Split-tőlTöltsön el egy rendkívüli napot egy gyönyörű nemzeti park felfedezésében, amely több mint 140 szigetet és szigetet tartalmaz. Lazítson ebben a kis paradicsomban a Földön, miközben kellemes hajóutat élvez, élvezze a finom dalmát ételeket, és élvezze az úszást a Mir-tó sós vízében. Ha Split közelében van, néhány fuvarozó közvetlenül a Kornati Nemzeti Parkba vezet. Egy kényelmes és gyorsabb út a parkba, ha autóval Sibenikbe vagy Murterbe utazik, és kiválaszthatja a szervezett túrákat a közeli Kornati városokból.

A Kornati Nemzeti Parkot 1980-ban hirdették ki, amikor védelem alá került. Ennek a parknak a teljes felülete mintegy 220 négyzetkilométer, és nagyobb és kisebb szigetekből, valamint az Adriai-tenger kék tengeréből származó sziklákból áll. A Kornati teljes területéből a szárazföld csak ¼-ét elfoglalták. A Nemzeti Park többi része a tenger és az ott élő élővilág.

Nacionalni park Kornati 

Mljet Nemzeti Park Split-tőlA Split Mljet nemzeti parkját a Split-Brac-Hvar-Korcula-Mljet-Dubrovnik katamaránból érheti el. Megtekintheti ennek a sornak a sorát a linken. https://www.krilo.hr/plovidbeni-red/

A Mljet Nemzeti Parkot 1960. november 11-én hirdették ki, és felszíne a Mljet-sziget északnyugati részén és a tenger környékén fekszik.

Az NP Mljet az első intézményesített kísérlet arra, hogy megvédje az Adriai-tenger eredeti ökoszisztémáját.

A park felülete a Mljet-sziget nyugati harmadát fedi le. A park határai a Blackbird területről a sziget legmélyebb pontjára, a Cape Goli területére érkeznek. Néhány nemzeti park Polače (a fő turisztikai és turisztikai kikötő), Goveđari (a legrégebbi falu a Jezera), Soline (egy kis hely a Veliko jezero bejáratánál) és Priština (posta és nemzeti park) és Pomena (az egyetlen szálloda a szigeten).

A Mljet Nemzeti Park egész évben látogatható. Három hivatalos bejárat van a parkba: Pomena, Polače és Vrbovica, és a turisztikai szezonban 08: 00-20: 00 között tartunk nyitva. Télen (november elejétől április végéig) csak előzetes bejelentésekkel fogadjuk el a látogatókat.

Nacionalni park Mljet from Split croatiaBiokovo Természeti ParkBár nem nemzeti park, a Biokovo Természeti Park nem kevésbé vonzó és vonzóbb, ha Split környékén tartózkodik. A Biokovo egyike a 11 természetvédelmi parknak Horvátországban, és egy része a Biokovo hegységnek. 130 km-re van Splittől.

Érdemes megemlíteni, hogy a parkot (Biokovo) 1981-ben hirdették ki, teljes területe közel 200 négyzetkilométer. A park legmagasabb csúcsa (ez a hegyi hegység) Sveti Jure, 1762 méteres magasságban. A St. Jura csúcsa a Biokovo-hegy legmagasabb csúcsa, és a harmadik legmagasabb csúcs Horvátországban.

A Biokovo-t különleges karszt megkönnyebbülés jellemzi, és természetes izolált környezetben tartják fenn. A park területén barlangok és ropogók találhatók, amelyek különösen érdekesek a természetet kedvelők és kalandorok számára.

Biokovo iz Splita


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala