Nemzeti parkok Sibenik Horvátország közelében

# Nemzeti parkok Sibenik Horvátország közelében

Sjeverna dalmacija

Šibenik

Pošalji svoj sadržaj

Megjegyzés vagy Upgrade this article, írj egy újat. A regisztráció nem szükséges

A Sibenik területét számos természeti szépség, sziget és sziget, strandok és gyönyörű tengerparti üdülőhelyek veszik körül, de a két legnagyobb természeti látnivaló a Krka Nemzeti Parkok, amelyek mindössze 15 km-re, a Kornati pedig 30 hektáros a tenger mellett. A szezon egyik és másik nemzeti parkjáig naponta több hajózási vonal van. A Skradin NP Krka-hoz a hajó félóránként elhagyja a hajót, és Kornati számára a turisták nagyobb számú hajót szállítanak naponta.

Krka Nemzeti Park, SibenikHa szeretné meglátogatni a Krka Nemzeti Parkot Sibenikből, akkor nem lehet jobb helyen. Sibenik központjától Skradinig csak 17 kilométer van, ami autóval kb. Fél óra. A Nemzeti Parkot hajóval vagy gyalogos - kerékpáros úton lehet elérni a Skradin-tól. A Skradin - Krka Nemzeti Park naponta októbertől októberig tart. A hajó minden teljes órában elhagyja a Skradint, és a visszatérés 30 perccel később. Például Skradinból NP-re 13:00, 14:00 órától stb. Kezdődik, és a visszatérés 13:30, 14:30.

A nemzeti park jegyárában szerepel a hajószállítás. Azok számára, akik kikapcsolódást keresnek, gyalogos-kerékpáros ösvény van, mely 3,4 km hosszú

Az NP Krka által kínált értékekről egy egész könyvet lehet írni, ha nem többet, de semmi nem helyettesítheti a nemzeti parkba irányuló kirándulások vitathatatlan élményét.

A Krka Nemzeti Park a Krka folyó nevét kapta, amely a park szerves része. Rijeka a természeten átnyúló útján szép hangulatot áraszt, néhány helyen és vízeséseken, amelyek csak lenyűgözőek. Vízesésekkel a park jól ismert, így a nyári hónapokban a legmelegebb a nap melegében. Sokan jönnek ide, hogy lehűljenek, de a környező koronák és a Krka folyó kék és zöld színeinek természetes zöldségét is élvezhetik.

A park természeti szépsége leginkább a Krka vízesésében nyilvánul meg, amelyek 7 és együttesen természetes karszt jelenséget alkotnak. A legszebb természetes "show" -ot tavasszal és nyáron tapasztalhatja meg, amikor a vízesések tele vannak ragyogással, és a hőmérséklet lehetővé teszi a víz frissítését a vízesések közvetlen közelében.

Nacionalni park Krka iz Šibenika prijevozKornati Nemzeti Park, SibenikA Kornati csak 30 hektárnyi távolságra van Sibeniktől. Ha ezt a gyönyörű nemzeti parkot szeretné meglátogatni, a Sibenik számos lehetőséget kínál. Az egynapos látogatásokat a hajó tulajdonosai vagy szervezői szervezik a hajószállítási tevékenységet végzők, és akik a Kornati Nemzeti Parkban az NP "Kornati" -on ilyen tevékenységet folytatnak. Meglátogathatod a parkot a közeli Murter, Vodice városaiból. A Kornati Nemzeti Parkkal szerződést kötött fuvarozók teljes listája megtekintheti a hivatalos parkot. http://www.np-kornati.hr/hr/turizam/izleti

A Kornati Nemzeti Parkot 1980-ban hirdették ki, amikor védelem alá került. Ennek a parknak a teljes felülete mintegy 220 négyzetkilométer, és nagyobb és kisebb szigetekből, valamint az Adriai-tenger kék tengeréből származó sziklákból áll. A Kornati teljes területéből a szárazföld csak ¼-ét elfoglalták. A Nemzeti Park többi része a tenger és az ott élő élővilág.

Nacionalni park Kornati Hrvatska iz Šibenika
 


Paklenica Nemzeti ParkBár egy kicsit távolabb (kb. 100 km-re északra Sibeniktől) a Paklenica Nemzeti Park elég közel van mindazokhoz, akik másfajta kalandot keresnek Krk-vízesések, hajókirándulások és Kornati-szigeteki városnézés után. A Paklenica egy hegy, és ideális hely a túrázásra és a friss levegővel rendelkező vendégek számára. A Šibenik Paklenica körülbelül egy órás autóútra fekszik. Folytassa gyalog a megfelelő felszereléssel.

Természetesen érdemes megemlíteni azt a tényt, hogy a park bővelkedik a növényfajokban, amelyek között kiemelt hangsúlyt fektetnek az erdei közösségekre. Az erdőket fekete fenyő (Pinus nigra) alkotja, amelynek gyanta "Paklina" Paklenica és neve.

A fenyők mellett a Paklenica erdők bükkös (Fagus sylvatica) is gazdagok, és nyír görbe is van. Paklenica, a felszínén, a legnagyobb megőrzött erdei komplexummal rendelkezik Dalmáciában. A park több mint fele növényzettel borított, a többi karszt megkönnyebbülés.

Mint már említettük, a növényzet bükkösökből, fekete fenyőből és helyekből áll, ahol az erdőket összekeverik a két említett fajral. A Paklenica és a tölgyfa (Quercus pubescens), a fehérszürke (Carpinus orientalis) és a fekete farkas (Ostrya carpinifolia) erdőiben 2017. július 7-én a Paklenica Nemzeti Park is szerepel az UNESCO Világörökség listáján, a 13 ország közös világörökségének részeként, a „Bükkösök a Kárpátokban és más európai területeken”.

Nacionalni park Paklenica iz Šibenika 

Nemzeti park MljetA Mljet Horvátország egyik legszebb nemzeti parkja. Sibeniktől körülbelül 230 kilométerre van, de érdemes meglátogatni, délre megy, ha egy szabad napod van a nyaralásodon.

A park felülete a Mljet-sziget nyugati harmadát fedi le. A park határai a Blackbird területről a sziget legmélyebb pontjára, a Cape Goli területére érkeznek. Néhány nemzeti park Polače (a fő turisztikai és turisztikai kikötő), Goveđari (a legrégebbi falu a Jezera), Soline (egy kis hely a Veliko jezero bejáratánál) és Priština (posta és nemzeti park) és Pomena (az egyetlen szálloda a szigeten).

Ha úgy dönt, hogy meglátogatja a Mljet-et, akkor egész évben megteheti. Az idegenforgalmi szezonban a park 08: 00-20: 00 között tart nyitva, és a téli időszakban a vendégek értesítést kaphatnak.

Ha szervezett parklátogatást választ, akkor szállítmányozó van, és választhat a parkkezelés típusáról is. A standard vezetés 2 órát vesz igénybe, de félnapos vagy teljes napos túrára is választhat, pihenéssel és étkezésekkel, amelyek szervezett látogatásra kerülnek.

Szintén lehetőség van VIP túrák szervezésére a parkban, valamint gyalogos és kerékpáros túrákon.
Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala