A megszakadt kapcsolatok múzeuma Zágráb

# A megszakadt kapcsolatok múzeuma Zágráb

Središnja Hrvatska

Zagreb

Pošalji svoj sadržaj

Megjegyzés vagy Upgrade this article, írj egy újat. A regisztráció nem szükséges

A megszakadt kapcsolatok múzeuma különleges és szokatlan. Elkötelezett a sikertelen szerelmi kapcsolatok iránt. Nagyon érdekes téma és történet, amelyet valójában nehezen tudunk összekapcsolni a múzeumokkal, amint azt ismertük. Ennek a múzeumnak azonban megvan a maga története, közönsége és világhírű.

A megszakadt kapcsolatok múzeuma a volt szerelmesek személyes tárgyait mutatja be, rövid leírásokkal együtt. Kezdetben utazó gyűjtemény volt, adományozott tárgyakkal, hogy a gyűjteményt rövid időn belül Zágráb állandó helyén el lehessen helyezni. 2011. május 21-én az Európai Múzeumi Fórum rangos Kenneth Hudson-díjat adott ki a Bremerhavenben, a Bremerhaven-i ünnepségen - Európa leginnovatívabb múzeuma kategóriájában.

A múzeumot Zágráb művészek, konkrétan Olinka Vishtica filmgyártó és neves akadémiai festő, Drazen Grubisic alapították. A kettő 1999 és 2003 között volt kapcsolatban, és a szünet után néhány közös dolgot hagytak együtt, amelyekkel nem tudták, mit kell tenni.

Így jött az ötlet, hogy jó lenne egy múzeumot megnyitni, ahol minden tárgy elhelyezhető. Az ötlettől a múzeumig.

Az elkövetkező néhány évben a tárgyak gyűjteménye világkörüli turnéba kezdett. A vizsgálati alanyok Argentínában, Bosznia és Hercegovinában, Németországban, Macedóniában, a Fülöp-szigeteken, Szerbiában, Szingapúrban, Szlovéniában, Dél-Afrikában, Törökországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban voltak. Az idő múlásával a gazdaságok gazdagodtak, és így növekedett a helyigény is. Miután a Horvát Köztársaság Kulturális Minisztériuma érdeklődést váltott ki a múzeum átmeneti elhelyezése érdekében, Vishtica és Grubisic úgy döntött, hogy 300 négyzetméteres területet bérel magántulajdonban, és ott tárolja gyűjteményeit. A múzeum Zágráb Gradec-ben található, és egy korábbi szerelmi pár lépésével - a múzeum lett az első magántulajdonban lévő Zágráb-múzeum. A múzeum 2010 októberében nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára, és azonnal népszerűvé vált a külföldi turisták körében.

A Törött Kapcsolatok Múzeuma két állandó kiállítással rendelkezik: az egyik Zágrábban, a felső városban és egy Los Angelesben. Zágrábban való tartózkodása során John B. Quinn, a jól ismert amerikai ügyvéd meglátogatta a Törött Kapcsolatok Múzeumát. Annyira tetszett neki az ötlet, hogy úgy döntött, hogy együttműködést indít a Múzeum alapítóival. Így jött létre a megszakadt kapcsolatok Los Angeles-i Múzeuma, amely 2016. június 4-én nyitotta meg a nagyközönséget. A Los Angeles-i Múzeum a 6751 Hollywood Boulevard székhelyén található, Hollywood szívében. Közvetlenül a Dobly Színház mellett található, ahol a Academy Akadémia kerül megrendezésre. Ha Los Angeles-ben tartózkodik, látogasson el erre a horvát Múzeumra az Egyesült Államokban.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala