Krapina Neanderthals Múzeuma

# Krapina Neanderthals Múzeuma

Središnja Hrvatska

Krapina

Pošalji svoj sadržaj

Megjegyzés vagy Upgrade this article, írj egy újat. A regisztráció nem szükséges

Sokak számára ez a múzeum a legérdekesebb egész Horvátországban. A Krapina Neanderthals új múzeuma a Krapina Neanderthals "Hušnjakovo" világhírű helyén található, amellyel egyedülálló egészet ad a túra számára. A múzeum építészete az őskori élőhelyet, azaz a félbarlangot idézi elő. A mai épület térfogatával, arányaival és homlokzatával az építész különleges módon megpróbálta reprodukálni a mai lerombolt Krapina félbarlang korábbi megjelenését.

Az egész épület körültekintően merül a környező tájba. A múzeum épülete két domb között helyezkedik el, és ez az egyetlen látható homlokzat, amely a miocén sárga homokkal bélelt. A meglévő patakot a tárgy alá (süllyedő csatornák) vezetik, majd ismét a múzeum elé húzódnak, ahonnan húzták, így a látogatóknak a múzeum látogatásakor át kell menniük. Ennek a pataknak a víz morzsa reprezentálja az idő áramlását, és a patak felett történő átlépés szimbolikusan visszatérést és a távoli múltba való betekintést jelent.

A múzeum belső tere betonból vagy műkőből készül, azzal a céllal, hogy tovább javítsa az őskori élőhely szimulációját.

Az üvegszikla különösen érdekes mind az idős emberek, mind a múzeum legfiatalabb vendégei számára. Vetül egy film az ember mindennapi életéről. Így a látogatók filmet nézve megismerhetik az ember életét.

A múzeum rövid történeteEzt a múzeumot először 1971 szeptemberében nyitották meg a nagyközönség számára. A múzeumi gazdaságok eredetileg geológiai, paleontológiai és régészeti gyűjteményt tartalmaztak. A múzeum akkori koncepciója a Hrvatsko Zagorje kőzeteinek és ásványainak gyűjteményein és bemutatásán, a Föld életének fejlődésén és az ember fejlődésén alapult, különös tekintettel a Krapina Neanderthal-ra.

A helyszínen kitárt neandervölgyi csontöntések, fauna-fosszilis gyűjtemény és különféle kőszerszámok voltak képviselve. A gyűjteményt természetesen minden felfedezés dokumentációja kiegészítette.

Kezdetében először az Evolúció Múzeuma volt Krapina település erdőjavító alapjának, később (1971-ben) a zágrábi erdőgazdaság hatáskörébe került. A történet újabb cselekményt kap 1977-ben, amikor megalapították a "Krapina őskori ember helyét" szervezetet, és 1988-ban, amikor a múzeum a krapinai Kulturális, Művészeti és Információs Központ részévé vált.

A múzeum csak 1993-ban vált a Horvát Köztársaság birtokává. Az új Krapina Neanderthal Múzeum 11 éve épült, és 2010. február 27-én nyitotta meg a nagyközönség számára.

Mit láthat a múzeumban?A múzeum gazdag kiállítási lehetőségekkel rendelkezik, és különösen a legfiatalabb látogatók számára tetszik. Múzeumunkban a gyermekek érdekes részleteket láthatnak és megismerhetnek a közel 2 milliárd éves fosszilis emlékekről. A neandertalisták speciálisan elkészített rekonstrukciói különösen a legfiatalabbokat, valamint az érinthető meteoritokat vonzzák.

A múzeum speciálisan kialakított oktatási programmal is rendelkezik. A gyermekek élvezhetik a városnézést, és számos érdekes és értékes részletet megtanulhatnak az emberiség történetéből. Ezenkívül az oktatási anyag nyomon követi az űrből bekövetkező evolúciót és befolyásokat, amelyek közvetlenül befolyásolták fejlődésünket és a mai társadalmunkat.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala