Faust Vrančić Prvić Emlékközpont

# Faust Vrančić Prvić Emlékközpont

Sjeverna dalmacija

Prvić (otok)

Pošalji svoj sadržaj

Megjegyzés vagy Upgrade this article, írj egy újat. A regisztráció nem szükséges

Prvić szigeten gyermekkorát horvát polisztorista, nyelvész és feltaláló, diplomaták, mérnökök, papok és püspökök töltöttek - Faust Vrančić. Családja nyári rezidenciáját ma is megőrzik, Prvic Sepurine-ben található. Ennek a híres nemesi családnak a legutóbbi leszármazottai, Sibenik, ma is élnek.

Egy másik településen, egy kis szigeten található híres keresőnk sírja. A sír a Szent Mária-kegyelem temploma mellett helyezkedik el, alig néhány méterre a Faust Vrančić MC.

Tudósunk találmányai természetes méretben és modellek előtt és közepén vannak. A kiállított modellek mellett a tudósok életét és munkáját multimédiás prezentációban mutatják be. Az Emlékközpontban található egy ajándékbolt, ahol a sziget eredeti termékei és egyéb ajándéktárgyak találhatók, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak Faust Vrančić találmányaihoz.

Emlékközpont felállítása:

Az MC Faust Vrančić alkalmazásban megnézheti és megismerheti Faust Vrančić életét és munkáit. A legjobban emlékezik rá Homo Volans - a repülő ember - feltalálójára. Faust Vrancic volt és még sok más, és egész életének munkáját a találmányainak modellgyűjteményében láthatja, amelyek közül néhány megfelelő méretű. Emellett elolvashatja a legjelentősebb írott műveit az MC-n. A multimédiás installációkon oktatási játékokat láthat a legkisebbek számára is.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala