Senj Városi Múzeum, Horvátország

# Senj Városi Múzeum, Horvátország

Kvarner

Senj

Pošalji svoj sadržaj

Megjegyzés vagy Upgrade this article, írj egy újat. A regisztráció nem szükséges

A Senj Városi Múzeum a Vukasović család palotájában található. Az említett család az egyik legelismertebb és legbefolyásosabb Senj nemesi család volt.

A palota, ahol a múzeum található, a 14. és 15. század között épült, gótikus-reneszánsz stílusban. A Senj Vármúzeumot 1962. május 7-én alapították kulturális és tudományos intézményként, amelynek feladata a múzeumok és a történeti-kulturális anyagok gyűjtése, megőrzése, tanulmányozása és feldolgozása, végül bemutatása és kiadása. A fent említett funkciókon kívül a Senj Városi Múzeumnak oktatási feladata is a város és környéke teljes kulturális örökségének gondozása.

Gyűjtemények a múzeumban: Régészeti és hidrorégészeti, numizmatikus gyűjtemény, glagolitikus és glagolitikus nyomtatás gyűjteménye, fegyverek és katonai felszerelések gyűjteménye, a Senj legújabb története, etnográfiai gyűjtemény - Bunjevci és természettudományi gyűjtemény - Velebit.

A Városi Múzeumban egy professzionális könyvtár is található, amely régebbi és újabb levéltári anyaggal rendelkezik. A múzeumnak egy kis gyűjteménye műalkotások, fényképek és képeslapok gyűjteménye, valamint a Lukovo bennszülött gyűjtemény található, amely azonos nevű városban található Senj-tól délre. A Senj Városi Múzeum számos tudományos és kulturális intézménnyel működik együtt Horvátországban és Európában. A múzeum alkalmanként (szükség szerint) katalógusokat és egyéb kiadványokat ad ki, és az évente egyszer megjelenő Senjski zbornik tudományos folyóirat társkiadója.

A múzeumi helyiségek ideális helyek a gyűjtemények megtekintésére, Senj városának és környékének történelmi részleteinek megismerésére. A múzeumban található a Nehaj erőd is, amely remek hely a turisták számára.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala