Rijeka Természettudományi Múzeum

# Rijeka Természettudományi Múzeum

Kvarner

Rijeka

Pošalji svoj sadržaj

Megjegyzés vagy Upgrade this article, írj egy újat. A regisztráció nem szükséges

A Rijeka Természettudományi Múzeum büszkélkedhet Rijekán az első regionális múzeum címmel.

1876. május 16-án alapították, de csak 1946. május 1-jén nyitották meg a nagyközönség számára. A múzeum Nicholas Hosta parkban, a Kormányzó palota közelében található, Negronia gróf családi épületében.

A múzeum ma 26 gyűjteményből áll, közel 90 000 múzeumi tárgyból. Az ásványi anyagok, a szivacsok és az algák gyűjteménye különösen jelentős és értékes. A közelmúltban (a digitalizáció és az internet korában) a gyűjteményeket az internetes portálon keresztül is elérhetővé tették a következő címen:.

A múzeum professzionális könyvtárában közel 3500 könyv található, amelyek interneten is kereshetők.

1998 óta megkezdik az állandó telepítést a moduláris hozzáférés és a multimédia segítségével. Ezzel a projekttel a Sharks and Rye állandó kiállítás részeit rendezték el, tervrajz és multimédiás bemutató létrehozásával. A kiállításokat a CD-lemezen keresztül tekintheti meg, amely fotókat, képeket és videó-sorozatokat tartalmaz. Ugyanez a projekt új állandó kiállítást hozott létre az Adria geológiai múltjában. Az Adriai-tenger medencéjének fejlődését és fejlődését bemutatták a nyilvánosság számára. A múzeum épületének földszintjén az "Akvárium - Multimédia Központ" állandó kiállítás egy részét felújították.

Az akvárium részeként egy műhely nyílt meg természetes tartalmú oktatási játékokkal.

A projektek befejezését követően 2004-ben megnyitották a Rijeka körzet állandó madár- és emlőskiállításait, valamint a Rijeka környék hüllőit és kétéltűeit. 2005-ben a botanikus kertet felújították a múzeum környékén, és az első emeleten 2006-ban felállítottak egy újabb állandó kiállítást, a „Rijeka-i rovarok” címet. Az összes előadást multimédiás CD kíséri a természettudományos tartalomból.

A múzeum munkatársai a kezdetektől napjainkig szorgalmasan törekedtek a gyűjtemények kiegészítésére és a természettudományok népszerűsítésére. A múzeumi szakértők tudományos és szakmai munkák, népszerű előadások és kiállítások útján mutatják be az újonnan megszerzett ismereteket.

Amellett, hogy érdekes a Fiume polgárai számára, a világ minden tájáról érkező turisták örömmel látogatják meg a Rijeka Természettudományi Múzeumot. A múzeum különösen alkalmas gyermekes családok rövid turnéjára, különös tekintettel az érdekes kiállításokra, amelyek a gyermekek számára különösen érdekesek.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala