Horvát Turisztikai Múzeum Opatija

# Horvát Turisztikai Múzeum Opatija

Kvarner

Opatija

Pošalji svoj sadržaj

Megjegyzés vagy Upgrade this article, írj egy újat. A regisztráció nem szükséges

A Horvát Turisztikai Múzeum egy 170 éves villában található, Opatija Angiolina parkjának szívében. A múzeum beszámol a horvátországi turizmus történetéről, valamint a turizmusnak mindannyiunkra gyakorolt ​​hatásáról, a modern korban. A múzeum tükrözi a városunkban bekövetkezett változásokat, valamint az utazás és a turisták fogadásának változásait.

A turizmus különböző kultúrák találkozásaként határozható meg, és minden egyes találkozás valami újat hoz létre. A Múzeum e szlogennel is dolgozik, ezért célja - projektjein, kiállításain, kerekasztalaion, utazó kiállításain és workshopjain keresztül - feltárása.

A horvát Turisztikai Múzeum nem önálló és független intézmény, amely ilyenként működik. Pontosabban, a múzeum működése és leírása alkotja a személyes történeteit és tapasztalatait. Akár utazó, házigazda, egy turisztikai célpont lakosa, turisztikai munkavállaló, akár csak az utazását tervezi, hozzájárulhat ennek a múzeumnak és annak létezésének történetéhez.

A múzeum története, jövőképe és küldetése

A horvát Turisztikai Múzeum országos szinten működő speciális múzeumi intézmény státusával rendelkezik, amely a turizmus tartalmának tárgyi és immateriális örökségét gyűjti, megőrzi, kutatja és bemutatja.

A múzeumot Opatija város és a Horvát Köztársaság Kulturális Minisztériuma alapította, és rendeletét 2007. szeptember 7-én fogadták el. Ma a múzeum három épülettel rendelkezik: Villa Angiolina, a Swiss House és a Juraj Šporer művészeti pavilon.

A Villa Angiolina egyben Opatija legrégibb villája, Opatija központi parkjában. A villában található egy múzeum központja és egy hely a múzeumi kiállításokhoz. Nem messze a villától található a "Svájci ház", amelyben az "Üdvözlet Opatijától" állandó kiállítás található. A Juraj Šporer Művészeti Pavilonban a múzeum munkatársai művészeti kiállításokat állítanak fel.

A horvát Turisztikai Múzeum nyitott, modern intézményként írható le, amely ösztönzi és ösztönzi a polgárokat kreatív és kritikus részvételre, valamint a művészeket, értelmiségieket és másokat olyan projektekbe, amelyeket ezen a múzeumon bemutathatnak. A múzeum vezető embereinek vágya az intézmény oktatásként történő meghatározása kérdés feltevése és kutatási válaszok javaslása révén. A múzeumnak lehetőséget kell biztosítani a gyermekek számára szórakoztató tanuláshoz. A múzeum munkatársai azt is kívánják, hogy a múzeum együttműködjön más intézményekkel, művészekkel és magánszemélyekkel Horvátország egész területén és külföldön. A cél az olyan együttműködés, amely olyan közös projekteket mutat be, amelyek megkérdőjelezik a turizmus és a kultúra és a helyi közösség kapcsolatát még ma is. Különös hangsúlyt kap ennek a kölcsönhatásnak a jó és a rossz tendenciák elemzése.

A múzeum küldetését érdemes megemlíteni: tárgyi és immateriális anyagok összegyűjtése Opatija és Horvátország turisztikai történetéből, a gyűjtött történelem naprakész frissítése kiállítások, műhelyek, kerekasztalok és kutatási munkák révén, amelyek új perspektívákat nyitnak meg a turizmus kölcsönhatásában. Fontos, hogy egy kerekasztal-történetet kapjunk a helyi közösségekről, kulturális részletekről, mind a társadalmi kapcsolatok és trendek jobb megértése érdekében.

HORVÁT turisztikai múzeum - Információ

Cím:

Angiolina Park 1

51410 Opatija

Fontos telefonok:

Tel: (+385) (0) 51 / 603-636

Fax: (+ 385) (0) 51 / 706-470

E-mail: info (at) hrmt.hr

Munkaidő:

November, január, február, március: 10–17

Április, május, június, szeptember, október, december: 10–18

Július, augusztus: 10–21

A MÚZEUM NEM MŰKÖDIK ÁLLAMOK SZÜKSÉGESSÉGÉNEK ÉS KÖSZÖNNYÜNKET.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala